Jdi na obsah Jdi na menu

Chorvatské špenátové rizoto

6. 8. 2020

 

3 porce


 

1 bal. čerstvého baby špenátu

2 rajčata

1 cibule

300g rýže

100g černých oliv

směs slunečnicového a olivového oleje (1:1)

1 malá lžička sypkého zeleninového bujonu nebo podravky

sůl, pepř

zakysaná smetana

  • pekáč omastíme směsí olejů, dodáme cibulku nakrájenou na čtvrt měsíce a rýži, zahřejeme a orestujeme do zesklovatění rýže, pak podlijeme 500ml vody, přidáme nakrájená rajčata a černé olivy, zamícháme, podlijeme dalšími 500-700ml vody a přidáme špenát, zamícháme a okořeníme solí, pepřem a bujonem

  • pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut na 250°C

  • podáváme s vrchovatou lžící zakysané smetany nebo s okurkovo-mrkvovým salátem

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lenka - super rizoto

2. 9. 2020 19:25

úžasný recept, jednoduchý a rýchly. ďakujem za inšpiráciu, ryžu som doteraz v rúre nepripravovala :)