Chorvatské špenátové rizoto
3 porce
1 bal. čerstvého baby špenátu
2 rajčata
1 cibule
300g rýže
100g černých oliv
směs slunečnicového a olivového oleje (1:1)
1 malá lžička sypkého zeleninového bujonu nebo podravky
sůl, pepř
zakysaná smetana
-
pekáč omastíme směsí olejů, dodáme cibulku nakrájenou na čtvrt měsíce a rýži, zahřejeme a orestujeme do zesklovatění rýže, pak podlijeme 500ml vody, přidáme nakrájená rajčata a černé olivy, zamícháme, podlijeme dalšími 500-700ml vody a přidáme špenát, zamícháme a okořeníme solí, pepřem a bujonem
-
pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut na 250°C
-
podáváme s vrchovatou lžící zakysané smetany nebo s okurkovo-mrkvovým salátem
Komentáře
Přehled komentářů
úžasný recept, jednoduchý a rýchly. ďakujem za inšpiráciu, ryžu som doteraz v rúre nepripravovala :)
super rizoto
(Lenka, 2. 9. 2020 19:25)