Jdi na obsah Jdi na menu

Cuketové čipsy s bílým jogurtem a volským okem

4. 8. 2020

 

2 porce


 

1 střední cuketa

2 vejce

1 velký bílý jogurtem

2 stroužky česneku

hladká mouka, slunečnicový olej, sůl


 

  • cuketu nakrájet na 1-2mm tenká kolečka, na hluboký talíř odsypat mouku na obaloivání a přidat k ní půl čaj. lžičky soli, promíchat

  • cuketu obalit ve směsí mouky a soli z obou stran a dát na oleji smažit do zlatova, po vyndání cuketových čipsů na oleji rozklopit vejce, mírně osolit a připravit volská oka

  • do bílého jogurtu vymačkat oloupaný česnek a zamíchat

  • na talíř pokládáme polovinu čipsů, 1 volské oko a připravený jogurtový dressing

  • podáváme s pečivem


 

Tento recept lze obměnit kousky brokolice připravenými podle receptu dietoložky Antonie Mačingové. Mírně povařenou brokolici osmahneme na olivovém oleji za přidáním trocha soli a mletého rozmarýnu. Připravíme si k tomu jogurtový dressing z bílého jogurtu a česneku, mírně ho dosolíme a podáváme s brokolicí a pečivem.


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář