Jdi na obsah Jdi na menu

Dýňovo-cuketová polévka

9. 8. 2020

 

4 porce


 

1 menší dýně hokkaido

1 cibule

1 menší cuketa

3 střední brambory

1 velká mrkev

1 čaj. lžička soli

1 plnotučná smetana

pepř, kurkuma, muškátový květ, slunečnicový olej


 

  • oloupeme a nakrájíme brambory, stejně jako dýni, cuketu a mrkev

  • 2/3 brambor a cukety stejně jako všechnu dýni dáme vařit ve vodě do 3l hrnce, osolíme, zbytek cukety a brambor vložíme do menšího hrnce, cca 1l osolíme a podlijeme vodou

  • oloupanou a nakrájenou cibulku osmahneme na oleji spolu s mrkví, okořeníme muškátovým květem, kurkumou a pepřem a následně přidáme menší díl této směsi do menšího hrnce a větší díl do toho většího

  • následně vaříme v obou hrncích cca 15 minut, pak vypneme velký hrnec a necháme ho cca 5-10 minut vychladnout

  • po chvilce vypneme i malý hrnec, velký vložíme na podložku a ručním špehačem v něm rozmixujeme směs do hustého pyré

  • do pyré následně přidáme směs z menšího hrnce, zamícháme a dáme mírně prohřát, dosolíme a podlijeme smetanou

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář