Jdi na obsah Jdi na menu

Halušky se žampióny a špenátem

9. 8. 2020

2 porce

 

400g halušek nebo chlupatých knedlíků

4-6 žampiónů

2/3 bal. mraženého listového špenátu

1 cibule

1 vejce

sůl, pepř

2 stroužky česneku

100g balkánského sýra

slunečnicový olej a hl.mouka na jíšku


 

  • žampióny osmahnout na oleji s nakrájenou cibulkou, přidat rozmražený špenát a dusit, dokud všechno nezměkne, pak osolit a opepřit

  • z mouky a oleje připravit jíšku a zahustit s ní špenát, ten nechat za častého míchání cca 5-10 podusit, pak přidat prolisovaný česnek, zamíchat, přidat vajíčko a za stálého míchaní špenát zahustit

  • na konec promíchat s haluškami, balkánský sýr nastrouhat na větším struhadle

  • podávat halušky posypané balkánským sýrem

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář