Jdi na obsah Jdi na menu

Houbový guláš se zeleninou

5. 8. 2020

 

4 porce


 

1 cibule

4-6 žampiónů

3 hlívy ústřičné

100g mraž. zelených fazolek

1 paprika kápie

4-5 brambor

2 stroužky česneku

sůl, pepř, kmín, sl. paprika

4 pol. lžíce hl.mouky


 

  • cibuli nakrájet na čtvrt měsíce, stejně tak žampióny, rajčata a hlívu, brambory oloupat a nakrájet je na kostičky

  • na pánvi osmahnout cibulku, přidat žampióny, hlívu a brambory, osmahnout cca 5 minut, pak přidat sl.papriku, osmahnout ji a podlít cca 1l vody, přidat rajčata, osolit, opepřit, okmínovat a vařit na mírném ohni cca 30 minutách

  • cca po 15 minutách přidat zelené fazolky a oloupaný a nakrájený česnek,

  • cca po 25 minutách rozkvedlat hl.mouku v cca 300-350ml vody a přidat do guláše za neustálého míchání, povařit do zahuštění dalších 5 minut, často míchat, ke konci lze okořenit ještě majoránkou nebo provensálskými bylinkami

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář