Houbový guláš se zeleninou
4 porce
1 cibule
4-6 žampiónů
3 hlívy ústřičné
100g mraž. zelených fazolek
1 paprika kápie
4-5 brambor
2 stroužky česneku
sůl, pepř, kmín, sl. paprika
4 pol. lžíce hl.mouky
-
cibuli nakrájet na čtvrt měsíce, stejně tak žampióny, rajčata a hlívu, brambory oloupat a nakrájet je na kostičky
-
na pánvi osmahnout cibulku, přidat žampióny, hlívu a brambory, osmahnout cca 5 minut, pak přidat sl.papriku, osmahnout ji a podlít cca 1l vody, přidat rajčata, osolit, opepřit, okmínovat a vařit na mírném ohni cca 30 minutách
-
cca po 15 minutách přidat zelené fazolky a oloupaný a nakrájený česnek,
-
cca po 25 minutách rozkvedlat hl.mouku v cca 300-350ml vody a přidat do guláše za neustálého míchání, povařit do zahuštění dalších 5 minut, často míchat, ke konci lze okořenit ještě majoránkou nebo provensálskými bylinkami