Kjopalo
3 porce
6 paprik
10 rajčat
1 lilek bakladžán
4 stroužky česneku
1 cibule
slunečnicový olej, sůl
-
papriky a lilek ugrilovat ze všech stran v troubě nebo na grilu až do oddělení vrchní slupky, následně uschovat v uzavřené nádobě až do vychladnutí
-
rajčata spařit ve vodní páře na pařáčku v hrnci a po vychladnutí oloupat z vrchní slupky, papriky a lilek oloupat také. Následně papriky vyčistit od šťopky a semen, vše se pak nakrájí na drobné kousky
-
nakrájet cibulku a osmahnout ji na oleji, přidat nakrájenou zeleninu a dusit až do zhoustnutí (cca do hustoty leča), následně přidat sůl a oloupaný, prolisovaný česnek, vše řádně zamíchat
-
podáváme s bílým pečivem podobně jako lečo nebo jako omáčka k volským okům nebo grilovanému masu