Jdi na obsah Jdi na menu

Kjopalo

4. 8. 2020

 

3 porce


 

6 paprik

10 rajčat

1 lilek bakladžán

4 stroužky česneku

1 cibule

slunečnicový olej, sůl


 

  • papriky a lilek ugrilovat ze všech stran v troubě nebo na grilu až do oddělení vrchní slupky, následně uschovat v uzavřené nádobě až do vychladnutí

  • rajčata spařit ve vodní páře na pařáčku v hrnci a po vychladnutí oloupat z vrchní slupky, papriky a lilek oloupat také. Následně papriky vyčistit od šťopky a semen, vše se pak nakrájí na drobné kousky

  • nakrájet cibulku a osmahnout ji na oleji, přidat nakrájenou zeleninu a dusit až do zhoustnutí (cca do hustoty leča), následně přidat sůl a oloupaný, prolisovaný česnek, vše řádně zamíchat

  • podáváme s bílým pečivem podobně jako lečo nebo jako omáčka k volským okům nebo grilovanému masu


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář