Jdi na obsah Jdi na menu

Kus-kus s provensálskými bylinkami

4. 8. 2020

 

2 porce


 

1 mrkev

1 stroužek česneku

¼ malé cukety

3 žampióny

¼ papriky

½ raj.protlaku

2 hrsti čerstvého baby špenátu

½ hrsti červené čočky

150-180g kus-kusu

sůl, olivový olej, provensálské bylinky

100g sýru typu čedar nebo eidam

  • mrkev nakrájet na silná čtvrt kolečka, stroužek na krájet na plátky, cuketu, žampióny a papriku na drobné kousky

  • česnek a mrkev krátce osmahnout na oleji, přidat žampióny, papriku a 100-150ml vody, zamíchat, přidat raj.protlak, cuketu, červenou čočku a špenát, opět promíchat a nechat cca 15 minut dusit

  • mezitím zalít kus-kus vroucí vodou tak, že voda převyšuje hladinu kus-kusu o několik milimetrů, přikrýt nádobu pokličkou nebo talířem a nechat 15-20 minut bobtnat

  • po 15 minut dušení přidat k zeleninové směsi sůl a provensálské bylinky a nechat dusit až do zhoustnutí směsi

  • sýr nakrájet na kostky nebo obdélníky o velikosti 1-2cm

  • zcedit kus-kus od zbytku vody a rozdělit do talířů, polít zeleninovou směsí a obložit kostičkami sýra

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář