Kus-kus s provensálskými bylinkami
2 porce
1 mrkev
1 stroužek česneku
¼ malé cukety
3 žampióny
¼ papriky
½ raj.protlaku
2 hrsti čerstvého baby špenátu
½ hrsti červené čočky
150-180g kus-kusu
sůl, olivový olej, provensálské bylinky
100g sýru typu čedar nebo eidam
-
mrkev nakrájet na silná čtvrt kolečka, stroužek na krájet na plátky, cuketu, žampióny a papriku na drobné kousky
-
česnek a mrkev krátce osmahnout na oleji, přidat žampióny, papriku a 100-150ml vody, zamíchat, přidat raj.protlak, cuketu, červenou čočku a špenát, opět promíchat a nechat cca 15 minut dusit
-
mezitím zalít kus-kus vroucí vodou tak, že voda převyšuje hladinu kus-kusu o několik milimetrů, přikrýt nádobu pokličkou nebo talířem a nechat 15-20 minut bobtnat
-
po 15 minut dušení přidat k zeleninové směsi sůl a provensálské bylinky a nechat dusit až do zhoustnutí směsi
-
sýr nakrájet na kostky nebo obdélníky o velikosti 1-2cm
-
zcedit kus-kus od zbytku vody a rozdělit do talířů, polít zeleninovou směsí a obložit kostičkami sýra