Omeleta plněná bulgurem
2 porce
¼ bal. bulguru
½ malé cukety
1 bal. černých oliv
½ rajčatového bio protlaku ( ten řidší)
½ cibule
4 vejce
sůl, thaj. curry, čubrica (nebo oregáno)
směs olivového a slunečnicového oleje (1:1)
-
bulgur uvařit ve vodě, zcedit a nechat odstát
-
mezitím nakrájet cibuli a cuketu na menší kousky, dát osmahnout cibulku na směsi olejů, přidat trochu vody, raj. protlak a cuketu, zamíchat a nechat 10 minut pod pokličkou dusit, následně přidat černé olivy a dusit dalších 10 minut, pak okořenit solí, currym a čubricou, přidat k omáčce bulgur a zamíchat
-
rozkvedlat vejce s trochou solí a vylít na pánev s olejem, počkat až bude omeleta skoro hotová a dát do jejího středu 2 naběračky bulgurové směsi, omeletu překlopit do tvaru škeble a špachtličkou ji rozdělit na 2 kusy
-
podávat s trochou hořcice nebo s čerstvým listovým salátem