Jdi na obsah Jdi na menu

Omeleta plněná bulgurem

8. 8. 2020

2 porce

 

¼ bal. bulguru

½ malé cukety

1 bal. černých oliv

½ rajčatového bio protlaku ( ten řidší)

½ cibule

4 vejce

sůl, thaj. curry, čubrica (nebo oregáno)

směs olivového a slunečnicového oleje (1:1)

 

  • bulgur uvařit ve vodě, zcedit a nechat odstát

  • mezitím nakrájet cibuli a cuketu na menší kousky, dát osmahnout cibulku na směsi olejů, přidat trochu vody, raj. protlak a cuketu, zamíchat a nechat 10 minut pod pokličkou dusit, následně přidat černé olivy a dusit dalších 10 minut, pak okořenit solí, currym a čubricou, přidat k omáčce bulgur a zamíchat

  • rozkvedlat vejce s trochou solí a vylít na pánev s olejem, počkat až bude omeleta skoro hotová a dát do jejího středu 2 naběračky bulgurové směsi, omeletu překlopit do tvaru škeble a špachtličkou ji rozdělit na 2 kusy

  • podávat s trochou hořcice nebo s čerstvým listovým salátem


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář