Jdi na obsah Jdi na menu

Pilaf z bulguru s cuketou

4. 8. 2020

 

3 porce


 

1 velká mrkev nebo 1 a 1/2 malé

150g bulguru

100g červené čočky

hrst mraž. hrášku

½ střední cukety

2 rajčata

½ raj. protlaku

½ čaj.lžičky kurkumy, špetka chilly, sůl, pepř

slunečnicový olej, voda


 

  • cuketu nakrájet na kolečka, mrkev na půlměsíce

  • hluboký pekáč omastit olejem, přidat mrkev a krátce ji osmahnout, pak přidat kurkumu a cca 300-350ml vody, zamíchat, přidat rajčata, bulgur a čočku, zamíchat a dodat hrášek, sůl, pepř, chilly a raj.protlak, znovu promíchat, dodat další 550-600ml vody a na vrch položit kolečka cukety

  • péct v troubě na 250°C cca 20 minut

  • podávat s vrchovatou pol. lžící zakysané smetany nebo smetanového jogurtu

  • lze použít i jako přílohu k volskému oku

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář