Skandinávská rybí polévka
4 porce
1 kapří hlava
1ks rybího filé nebo 1/4 kapřího těla
1 paprika kápie
½ hrsti rýže
3 brambory
½ hrsti mraž. zelených fazolek
1 bílý jogurt (malé balení)
1 vejce
1 malá cibule
sůl, pepř
4 plátky citrónu
1 pol. lžíce hl. mouky
-
cibuli rozříznout na čtvrtiny a spolu s hlavou a rybím filé vložit do cca 3L vody, přidat sůl, pepř a vařit cca 30 minut, aby vznikl vývar
-
vývar přecedit do dalšího hrnce a dodat do něho brambory oloupané a nakrájené na kostičky, mraž. fazolky, rýži a papriku nakrájenou na drobno, cca po 15 minutách přidat nakrájené předvařené filé
-
smícháním jogurtu, vajíčka a hl. mouky připravit lehké zahušťovadlo, které je nutné vylít do polévky za neustálého míchání, povařit posledních 5 minut
-
podávat s pečivem a plátkem citrónu