Jdi na obsah Jdi na menu

Skandinávská rybí polévka

5. 8. 2020

 

4 porce


 

1 kapří hlava

1ks rybího filé nebo 1/4 kapřího těla

1 paprika kápie

½ hrsti rýže

3 brambory

½ hrsti mraž. zelených fazolek

1 bílý jogurt (malé balení)

1 vejce

1 malá cibule

sůl, pepř

4 plátky citrónu

1 pol. lžíce hl. mouky


 

  • cibuli rozříznout na čtvrtiny a spolu s hlavou a rybím filé vložit do cca 3L vody, přidat sůl, pepř a vařit cca 30 minut, aby vznikl vývar

  • vývar přecedit do dalšího hrnce a dodat do něho brambory oloupané a nakrájené na kostičky, mraž. fazolky, rýži a papriku nakrájenou na drobno, cca po 15 minutách přidat nakrájené předvařené filé

  • smícháním jogurtu, vajíčka a hl. mouky připravit lehké zahušťovadlo, které je nutné vylít do polévky za neustálého míchání, povařit posledních 5 minut

  • podávat s pečivem a plátkem citrónu


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář