Jdi na obsah Jdi na menu

Suchozemský Soba

9. 8. 2020

 

2 porce


 

1 bal. baby špenátu

1 mrkev

1 menší kořenová petržele

2 hlívy ústřičné

½ cibule

¼ pórku

2 vejce

½ bal. nudlí Soba

japonská omáčka UME

sůl, pepř, olivový olej, zeleninový bujon, chilly


 

  • nakrájet mrkev, petržel a hlívu na větší kusy, cibuli a pórek na půl kolečka a dát vše do středně velkého hrnce vařit s vodou, přidat sůl pepř a špenát a nechat 15 minut vařit

  • mezitím dát na 2,5-3l hrnce vařit vodu na nudle, po dosažení varu přidat sůl a Soba nudle a vařit maximálně 5 minut, poté zcedit

  • ke konci přidat do hrnce ½ lžičky vegety a ½ lžičky omáčky UME, rozmíchat a nechat dalších 5 minut vařit, poté vypnout sporák

  • mezitím dát na olivovém oleji smažit vajíčka na volská oka, posypat trochou solí a chilly

  • podávat ve větší misce, kde se na dno vloží polovina nudlí, polije se vývarem s hlívou a špenátem a na vrch se vloží volské oko, ke konzumaci jsou vhodné hůlky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář