Suchozemský Soba
2 porce
1 bal. baby špenátu
1 mrkev
1 menší kořenová petržele
2 hlívy ústřičné
½ cibule
¼ pórku
2 vejce
½ bal. nudlí Soba
japonská omáčka UME
sůl, pepř, olivový olej, zeleninový bujon, chilly
-
nakrájet mrkev, petržel a hlívu na větší kusy, cibuli a pórek na půl kolečka a dát vše do středně velkého hrnce vařit s vodou, přidat sůl pepř a špenát a nechat 15 minut vařit
-
mezitím dát na 2,5-3l hrnce vařit vodu na nudle, po dosažení varu přidat sůl a Soba nudle a vařit maximálně 5 minut, poté zcedit
-
ke konci přidat do hrnce ½ lžičky vegety a ½ lžičky omáčky UME, rozmíchat a nechat dalších 5 minut vařit, poté vypnout sporák
-
mezitím dát na olivovém oleji smažit vajíčka na volská oka, posypat trochou solí a chilly
-
podávat ve větší misce, kde se na dno vloží polovina nudlí, polije se vývarem s hlívou a špenátem a na vrch se vloží volské oko, ke konzumaci jsou vhodné hůlky