Jdi na obsah Jdi na menu

Vegetariánská musaka

2. 2. 2021

3 porce

 

6 větších brambor

2 vejce

½ hlávky brokolice

2 větší svazky hlívy ústřičné

1 střední cibule

200ml mléka

½ čaj. lž. provensálských bylinek

sůl, slunečnicový olej, 200ml vody

 

  • brambory oloupat a nakrájet na kostičky, cibuli, hlívu a brokolici na středně velké kousky, pekáč vložit na plotnu a podlít olejem, troubu předehřát na 240°C
  • zeleninu vložit do pekáče a za stálého míchání prosmahnout, následně podlít vodou, osolit a přidat provensálské bylinky, zamíchat a vložit do trouby na cca 15 minut
  • mezitím do mléka přidat obě vejce a co nejlépe promíchat, vyndat pekáč, zalít směsí z mléka a nechat dalších 5 minut dopéct
  • podávat jako francouzské brambory
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář